De stoomwolkjes schoten uit mijn oren!

De stoomwolkjes schoten uit mijn oren!

11 april 2022 door: Marjolein

…en toen gingen alle alarmbellen af en ontstond er spontaan een zwaailicht boven mijn hoofd.

Er is 1 term waar ik meer dan alergisch voor ben en een ontzettend leuke, ambitieuze ondernemer die ik afgelopen week sprak maakte zich ‘schuldig’ aan het gebruik van deze term.

Welke term die voor mij bijna aan scheldwoord is? ‘Bedrijfje’.

Wanneer ik die term hoor gaan mijn nekharen recht overeind staan en schieten de stoomwolkjes bijna uit mijn oren. (ik denk in beelden en zie nu een hele vermakelijke strip voor me haha)

En ik weet natuurlijk dat dit in mijn allegie zit en dat het niets te maken heeft met degene die deze term gebruikt. 9 van de 10 keer is de gebruiker zich zelfs van geen kwaad bewust en wordt het soms zelfs liefkozend gebruikt.

Er is natuurlijk een reden dat het verkleinwoord bedrijfje van alles in mij triggert…

Ik ben mijn bedrijf begonnen omdat ik niets liever wil dan dat veel meer vrouwen gaan staan voor hoe fantsastisch ze zijn, voor hoe zo’n groot verschil ze in het leven van een ander kunnen maken. Dat ze zelfverzekerd voor zichzelf gaan staan, zichzelf zichtbaar durven maken en zich niet meer verstoppen. Die ‘BIG WHY’ voel ik heel sterk en het is de drijfveer achter alles wat ik doe. Juist omdat ik weet hoe het is om jezelf te verstoppen. Omdat ik weet hoe het voelt om geen zelfvertrouwen te hebben. En omdat ik weet hoe het voelt om het liefst onzichtbaar te willen zijn, terwijl je zoveel moois te bieden hebt. En ik gun je zoveel meer dan dat. Want ik ken nu de ander kant ook. De kant vol zelfvertrouwen en de kant waarbij je van de daken wilt schreeuwen wat je te bieden hebt omdat je er zo enorm achter staat.
De de wereld, het leven, je business, alles is zoveel mooier als je je zelfverzekerd voelt, wel voor jezelf op komt en je gaat ownen dat je met jouw bedrijf jouw klanten als geen ander kunt helpen.

Door je bedrijf een bedrijfje te noemen doe je niet alleen je bedrijf maar vooral jezelf zo ontzettend tekort. Hoe kun je nou verwachten dat jouw klanten, samenwerkingspartners, volgers of je partner, familie en vrienden jou en je bedrijf serieus nemen als je dat zelf niet doet? Intussen weet je wat er komt kijken bij het opzetten en runnen van je eigen bedrijf. Hoeveel tijd, energie, inspanningen en geld er in gaat zitten. En hoeveel het van jou als persoon vraagt om continu je comfortzone op te rekken omdat je iets te doen hebt op aarde en omdat je een verschilt wilt maken.

Doe jezelf vanaf nu nooit meer tekort door je bedrijf een bedrijfje te noemen. Ook al heb je nog maar 1 klant of nog maar 1 euro omgezet, je hebt een bedrijf en nooit een bedrijfje!

Deal?! 😉

En omdat ook ik zo iets gaafs te bieden heb nog even het volgende: Er zijn nog maar 2 plekjes in je Callantsoog-week, 14 tot 21 mei 2022.
Wil jij 1 op 1, samen met mij een compleet verzorgde dag aan jouw bedrijf werken, voor een no brainer investering, mail me dan op info@marjoleinnijstad.nl Dan is 1 van de laatste 2 plekjes misschien wel voor jou.


Laat een reactie achter