Confetti in een zakje.

Confetti in een zakje.

17 oktober 2021 door: Marjolein

Confetti in een zakje is net als ondernemen met de handrem erop.

Confetti hoort in het rond te vliegen en hoor je zelf weken nadat je alles met uiterste precisie hebt opgeruimd toch nog ergens terug te vinden.
Ondernemen hoort niet met het gevoel dat je je ergens laat weerhouden. Dat er iets of iemand is die je belemmert of waardoor je je laat belemmeren. Ook al in het alleen in je hoofd. Dit is ondernemen met de handrem erop.

Met de handrem erop is het niet zo leuk en heeft niet dezelfde resultaten dan wanneer je onderneemt op full speed.
Begrijp me niet verkeerd; je hoeft niet van 0 naar 100 in 2 seconden. Dat is weer het andere uiterste. Maar wat je wel moet doen is van 0 naar 100 opbouwen, dat gas langzaam en volgens heldere, bewezen stappen steeds verder intrappen. Als je tussendoor steeds op de rem trapt moet je weer opnieuw beginnen. Hiermee duurt het veel langer tot je op 100 zit en het kost ook nog eens veel meer energie en tijd.

In de auto blijf je ook gas geven omdat je weet dat je alleen hiermee de 100 km/p/u aantikt. Maar in ondernemen is het vaak net iets anders. Je weet namelijk niet van tevoren wat je precies moet doen om je doelen te halen. Het is een kwestie van experimenteren, evalueren, bijstellen en blijven doen wat werkt. Dan ga je er komen. En net als autorijden volgens een bepaalde strategie gaat om soepel van 0 naar 100 te gaan, is dit ook zo in het ondernemen.

Zet je de stappen waarmee duizenden of misschien wereldwijd miljoenen ondernemers bepaalde resultaten hebben behaald, dan zou je dom zijn om te denken dat het voor jou anders is en je het wiel nog een keer moet gaan uitvinden. Strategie is er niet voor niets 😉 Want, wat ik inmiddels heb ontdekt is dat alle succesvolle ondernemers bepaalde stappen zetten in een bepaalde volgorde en dat dit hen tot de succesvolle ondernemers maakt die ze zijn. En het leuke is dat ze allemaal dezelfde stappen zetten. En in de eerste stappen die je moet zetten in je bedrijf neem ik je mee tijdens de Kickstart training.

Voorkom dat jouw confetti in een zakje blijft en dat je onderneemt met de handrem erop. Bespaar jezelf uren en uren zoeken op internet om vervolgens tot de conclusie te komen dat het toch lastiger is dan je dacht. Hoe vaak heb jij al geprobeerd om het wiel opnieuw uit te vinden?


Laat een reactie achter