Concurrentie bestaat niet!

Concurrentie bestaat niet!

2 maart 2020 door: Marjolein

Ook al zijn er honderd mensen die exact hetzelfde doen als wat ik doe, ik geloof niet in concurrentie. Mensen kopen namelijk van mensen. Jouw klanten kiezen heel bewust voor jou. Daarom ben jij ook de fundering van jouw bedrijf.

Eigenlijk kopen ze feite ‘jou’. Jouw tijd, jouw coaching, jouw kennis toegepast op hun specifieke situatie.

Dit is ook precies de reden dat ik niet in concurrentie geloof. Er is namelijk maar één jij. En dit is wat jou en jouw bedrijf uniek maakt en wat dé reden is dat jouw klant voor jou kiest.

Een voorbeeld: Ik ben mijn bedrijf een aantal jaren begonnen met het geven van voedingsadvies aan ondernemers. Voedingsconsulenten, gewichtsconsulenten en diëtisten zitten (net als elke soort coach), tegenwoordig op bijna elke hoek van de straat. Concurrentie in overvloed dus. Maar toch liep mijn bedrijf beter dan dat van menig ander. En dit zeg ik niet om te pochen, maar om duidelijk te maken dat als jij benadrukt wat jou uniek maakt – in dit geval mijn doelgroep, mijn aanpak en visie op voeding en leefstijl en wie ik ben –  klanten veel sneller voor jou zullen kiezen. Jouw klanten houden namelijk van duidelijkheid, helderheid en eerlijkheid. Ze willen weten waarom ze specifiek bij jou moeten zijn. Wat maakt jou anders dan elke andere willekeurige (voedings)coach?

Weet jij wat jou uniek maakt? Welke kennis, ervaring, visie, werkwijze, etc. heb jij die net wat anders is dan die van een ander die in basis hetzelfde werk doet. Dit is namelijk jouw goud. Hier ligt jouw winst. En als jij dit benadrukt en hier voor gaat staan dan gaat jouw potentiële klant ook zien dat ze geen andere keus hebben dan voor jou te kiezen. Jij bied simpelweg precies wat zij zoeken. Dit is voor hun duidelijk, doordat jij hier duidelijk over bent.

Ondernemers laten zich door mij coachen omdat ik er voor sta dat persoonlijke ontwikkeling de sleutel is naar groei en succes in hun bedrijf. En omdat ik duidelijk maak dat als jij leert te stappen in de beste en meest succesvolle versie van jou, jouw bedrijf als vanzelf volgt. Ik weet dat dit naast een super leuk proces life changing is en dat het jouw leven als ondernemer voorgoed zal veranderen. Daar sta ik voor en dat draag ik uit. En hoe weet ik dat dit waar is? Alleen al omdat ik hier zelf het voorbeeld van ben.

Je kunt alles bereiken waar je van droomt, want voor alles is uit te vogelen hoe!

Everything is figureoutable! – Marie Forleo

Ik zou het leuk vinden je met mij wil delen wat jou uniek maakt. En weet jij dit nog niet? Ga eens kijken wat jouw ‘concurrenten’ doen en hoe zij naar jullie vak kijken. En schrijf vervolgens alle dingen op die jij anders doet, denkt en zegt. Dan heb jij een hele mooie basis van jou uniek maakt.

Wil je vervolgens nog verder gaan en een concreet plan voor jouw succes maken? Doe dan mee met de training ‘Écht leven van jouw bedrijf’.
Ben jij als gewichtsconsulent aangesloten bij de BGN? Dan krijg je hier nog 5 studiepunten voor ook!


Laat een reactie achter