Ben jij een goede gewichtsconsulent of leefstijlcoach?

Ben jij een goede gewichtsconsulent of leefstijlcoach?

29 september 2021 door: Marjolein

Ben jij een goede gewichtsconsulent of leefstijlcoach?

Wat is een goede gewichtsconsulent of leefstijlcoach eigenlijk? Stel je jezelf deze vraag wel eens. En nog belangrijker: Voldoe je aan jouw eigen antwoord?

Interessant om over na te denken zo voor de start van een nieuwe week en het begin van het laatste kwartaal.

Voldoende vakinhoudelijke kennis. Daar zullen we het over eens zijn.

Een diploma? In mijn optiek hoeft dit niet. Een ervaringsdeskundige heeft in sommige gevallen meer kennis dan iemand die haar kennis uit boeken heeft gehaald.

En empathtie, wat vind je daarvan? Is een goede coach empatisch? Wat mij betreft tot op zekere hoogte. Natuurlijk moet je je in je klant kunnen verplaatsen, maar je hoeft niet zover te gaan dat je erin mee gaat. Daar hebben ze vriendinnen voor 😉  Dat is niet jouw taak als coach.
Het is jouw taak om jouw klant weer in haar eigen kracht te zetten, handvatten te geven en juist uit de slachtofferrol te helpen. Jouw coaching is nooit bedoeld als therapiesessie, toch.

Dit klinkt misschien hard en totaal niet empatisch, maar zo bedoel ik op geen enkele manier. Je helpt je klant alleen meer door het negatieve proces te doorbreken en handvatten voor een nieuw verhaal te geven, dan dat je uren besteedt aan waarom hun excuses zo gerechtvaardigd zijn, jij hun energie hebt overgenomen en compleet gesloopt bent na 1 coachgesprek.

Een goede gewichtsconsulent of leefstijlcoach verbetert wat mij betreft ook haar ondernemersvaardigheden. Dit is natuurlijk een beetje preken voor eigen parochie, maar ik zal het uitleggen.
Je wilt graag klanten. En je blijft je bijscholen tot het punt dat je je zelfverzekerd genoeg voelt en je hoopt dat klanten vanzelf naar je toe komen als je maar voldoende weet.

Punt 1: Wat heb je aan al deze kennis als je niet weet wat je kunt doen om klanten te krijgen om die kennis aan over te brengen?

Punt 2: Klanten gaan niet vanzelf naar je toe komen. Nu niet en nooit niet. Ook niet als je alle vakinhoudelijke opleidingen gedaan hebt die je kunt bedenken. Weet dat je onzekerheid niet  voortkomt uit een gebrek aan kennis. Die heb je nu al meer dan voldoende. Jouw onzekerheid komt vanuit jouw kennis nog onvoldoende in de praktijk gebracht te kunnen hebben. Je hebt nog te weinig klanten geholpen.

Dus, voor je je weer gaat verdiepen in een vakinhoudelijke opleiding, verdiep je eerst in het beter onder de knie krijgen van ondernemersvaardigheden.

Val jij in de categorie starter of al even bezig, maar nog te weinig klanten? Dan is mijn advies om mee te doen met de Kickstart training. Zodat we in 1 dag de basis van je bedrijf neer kunnen zetten en je aan het eind van de dag jouw businessplan op 1 A4tje hebt. Lekker helder, concreet en praktisch.

> klik hier en lees alles over de Kickstart training. < 


Laat een reactie achter