Ben je bereid te betalen?

Ben je bereid te betalen?

28 januari 2022 door: Marjolein

Nee, nee, nee.. Je hoeft me echt niet te gaan betalen voor dit blog. Ben je gek! Ik deel elke week met liefde mijn hersenspinsels met je. Wat ik bedoel met deze titel is eigenlijk een vraag die ik je hierover wil stellen.

Van mijn eigen coach heb ik geleerd: ‘Alles is mogelijk, en alles heeft een prijs.’

Waarheid als een koe natuurlijk. En tegelijkertijd het punt waar ik het zo vaak ‘mis’ zie gaan. Want, ben jij bereid de prijs te betalen die nodig is voor het bereiken van je doelen en het realiseren van je dromen?

En die prijs kan letterlijk in euro’s zijn omdat je je laat coachen bijvoorbeeld, maar wat denk je van de tijd die investeert of al die energie die je in je bedrijf stopt? Alles wat je ervoor moet doen én ervoor moet laten.

Hoe groter je droom of doel, hoe hoger de prijs is die je doorgaans moet betalen. En ben jij bereid dit te doen?

In je eentje, in 4 uurtjes per week een bedrijf opzetten die €100.000 euro omzet draait is nergens realistisch. Geeft je van die omzet een groot deel uit aan personeel die het uitvoerende werk voor jou doet, dan kan het in eens wel realistisch zijn. Dat is dan de prijs die je ervoor betaalt.
Naast je loondienst baan een bedrijf opzetten die qua omzet uiteindelijk je loondienst baan zal vervangen is absoluut mogelijk (en soms zelfs heel slim om dit naast een loondienst baan te doen, maar dat is een leuk onderwerp voor een andere keer). De prijs die je dan betaalt is dat je (tijdelijk) een groot deel van je vrije tijd inlevert, dat je niet bij elke zwemles of voetbalwedstrijd van je kind kan zijn of dat als je vriendin appt of je zin hebt in een spontaan kopje thee jij ‘nee’ moet zeggen omdat je aan het werk bent.
Ben je bereid die prijs te betalen? En niet 1x, maar een tijdje structureel?

Is jou antwoord ‘ja’, maar vraag je je wel af waar je jouw kostbare tijd en energie dan aan moet besteden, zodat je niet onnodig veel betaalt? Dan wil ik je aanraden om van 1 tot en met 15 februari de Bloeiend Bedrijf Groep in de gaten te houden.
Dan ga ik 10 (werk)dagen om 10 uur live om je een tip te geven, een onmisbare ‘truc’ uit te leggen of om je een shotcut te leren.

Als je het mij vraagt. superwaardevol! 
Het enige dat je ervoor moet doen is je aan te melden voor de groep. Dat kan door hier te klikken.

En omdat het nou eenmaal werkt zal ik je er voor 1 februari nog een (paar) keer aan herinneren 😉

Voor nu wens ik je een heerlijke week!


Laat een reactie achter