Adverteren als heilige graal

Adverteren als heilige graal

7 februari 2022 door: Marjolein

Ik word gek van al die advertenties op Facebook en Instagram. Om de 3 of 4 berichten krijg je er weer 1 te zien. Is het voor jou ook zo’n ergernis?

Dat is niet waar sociale media voor mij om draait. En het is ook niet de (enige) manier om aan klanten te komen. Maar het is wel hét verdienmodel achter Facebook en Insta. En het is precies waarom je reguliere content veel minder getoond wordt. Ze willen dat je voor je bereik betaalt.

Maar wat nou als het ook anders kan. Wat nou als je organisch, dus zonder te adverteren, ook klanten kunt vinden op sociale media?

Het kan! Maar het vraagt wel van je dat je sociale media gaat gebruiken, daar waar het in beginsel voor bedoeld was. Het SOCIALE aspect.

Contacten opdoen, relaties opbouwen en je van je sociale kant laten zien. En dat is wat ik momenteel op sociale media veel te weinig zie gebeuren en waar ik me aan erger.
Wat is er mis met een berichtje sturen? Puur uit interesse omdat je wilt weten hoe het met iemand gaat. Of iemand een compliment maken, puur vanuit oprechtheid. Wat is er mis met vertellen dat je het leuk vindt wat iemand deelt, puur omdat je dat vindt. Zonder dat er iets achter zit of je iets wilt verkopen.

Bouw relaties op. Zoals je dat in het echte leven ook zou doen. Als je op straat een bekende tegenkomt groet je toch ook? Zelfs als je die persoon nog maar 1x eerder hebt gezien of gesproken. Laten we dat online ook veel meer gaan doen.

Ben je het met me eens en vind jij ook dat sociale media wel weer wat socialer mag, reageer dan onder dit bericht. Deel het, omdat jij ook vindt dat jouw content beter gezien en bekeken mag worden. Je steekt niet voor Jan L*l zo veel tijd, moeite en energie in content maken toch? 😉 

Dan sluit ik af met je er aan te herinneren dat de LIVE 10 DAAGSE in volle gang is. Nog een paar dagen ga ik elke werkdag om 10 uur live op Facebook en Instagram. Elke live staat in het teken van klanten krijgen en elke live bespreken we iets anders. 

Dan wil ik je binnen dit thema ook nog 22 manieren geven om klanten te krijgen. Klik hier om het document aan te vragen. 

En misschien wel het belangrijkste om klanten te kunnen krijgen is dat de basis van je bedrijf op orde moet zijn. Net zoals je een vrijstaande villa niet kunt bouwen op de fundering van een stacaravan, kun je een winstgevend bedrijf niet bouwen op los zand. 
In de gratis training ‘Word succesvol als gewichtsconsulent of leefstijlcoach’ leer je hoe je jouw losse zand omtovert in een stevige fundering. Wil je graag meer klanten, doe dan mee met deze training. 
Het zou toch supergaaf zijn als je dit jaar lekker zou groeien met je bedrijf?! 😀 

Ik wens je een heerlijke week!


Laat een reactie achter